Leder

Tøff konkurranse i byen

Oslo frister både som studiested og hjem. Men storbyen har sine baksider.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

I mars bodde det nesten 720 000 mennesker i Oslo. Det viste tall fra Oslo kommune. De store kommunene i landet får stadig flere folk. Byer som Oslo lokker studenter og andre på jakt etter spennende muligheter.

Oslo har selvsagt mange gode kvaliteter. Du slipper å reise veldig langt for å gå i skog og mark. Du kan velge mellom mange spennende studier. Du finner garantert en drømmejobb å søke på. Kanskje kan du få kjøpt deg et hus med utsikt mot Oslofjorden?

Den litt kjedelige sannheten er at du er nødt å kjempe hardt for mye av dette. Du kan måtte kjempe mot flere hundre kandidater når du jakter på drømmejobben. De fleste av oss kan glemme huset med utsikt mot fjorden. Kanskje har du kun råd til en toroms i utkanten av byen? Hvis du er heldig og vinner budrunden, da.

Et hjem i for eksempel Oslo vil bli dyrere og dyrere. Det kunne NRK fortelle i mars. En forklaring er flere folk og mindre bygging. En leid leilighet må du forresten også kjempe hardt for. Akkurat nå står i tillegg tusenvis av studenter i kø for studentbolig. Lengst er køen i Oslo, ifølge avisa Khrono.

Likevel søker vi mot de folkerike stedene. Selv om mange bygder kan tilby både jobb, natur og billige hus. Og et liv der du slipper lete frustrert etter parkeringsplass på en lørdag.

Kanskje er 2024 året der du vurderer de mindre folkerike stedene i Norge? Både som studiested, hjem og arbeidssted.