Leder

Sunn mat for en sunnere jordklode

Det er kommet nye kostråd. De anbefaler hva du bør spise, og spise mindre av, for god helse. Rødt kjøtt er en av matvarene de vil at du velger bort oftere.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

En ekspert på ernæring mener vi ikke må glemme det positive ved å spise rødt kjøtt. Det har mange næringsstoffer. Kjøttet inneholder også mye jern. Samtidig er det en til ting vi bør tenke på ved valg av matvarer, nemlig miljøet.

I vår kom det en ny rapport fra Miljødirektoratet. Den sier at vi kan kutte mye klimagasser om vi spiser mindre rødt kjøtt. Mer frukt og grønt, mindre rødt kjøtt og mindre matsvinn er den beste måten vi kan bidra på.

Rødt kjøtt er kilde til både jern og andre næringsstoffer, men det fins mange gode alternativer. Både korn og belgvekster er gode kilder til jern. Det er også bedre for miljøet å dyrke disse, enn å produsere kjøtt.

Det som skal til, er mer kunnskap om gode alternativer og endring av vaner. Da kan vi bidra til at både kroppen vår og planeten blir sunnere.