Norge

– Tiltakene får store følger for Oslo

– Det var dette vi ville unngå, sier byrådsleder Raymond Johansen. Følgene blir store i Oslo av regjeringens nye korona-tiltak.

Regjeringen kommer med nye strengere korona-regler. Det fortalte statsminister Jonas Gahr Støre tirsdag kveld. Hensikten er å unngå at helsevesenet faller sammen. Det kan skje om enda flere blir syke med korona.

Raymond Johansen er byrådsleder i Oslo har advart hva som skjer med nye strenger regler.

Han sier at Oslo har en plan for å håndtere situasjonen på sykehus og hos lege. Han sier også at mange er syke i Oslos skoler og barnehager.

– Tiltakene som kommer nå, har store følger for Oslo. Det har store følger for enkeltmennesker og for næringslivet. Det var dette ville unngå. Men nå er vi altså her igjen, sa Johansen. Han kommenterte de nye tiltakene på en pressekonferanse.

– Alle oslofolk kjenner noen som har blitt permittert. De kjenner folk som har vært i karantene. De kjenner barn som har mistet fritidsaktiviteter for lenge. Og de kjenner folk som ikke har våget seg ut og være sosiale lenge, og som nå er enda reddere, sier han.

Johansen sier at situasjonen er tung for svært mange. Han er tydelig på at tiltakene må bort når de ikke er nødvendige lengre.

– Det er mulig vi må lære å leve med korona i samfunnet uten omfattende tiltak, sa han.

Johansen oppfordret igjen folk i Oslo om å ta vaksinen, om de ikke har gjort det.

– Dere blir sykere. Dere blir en stor belastning for dere selv, de rundt dere og helsevesenet om dere ikke vaksinerer dere, sa han.

Byrådslederen sa også at Oslo igjen skal klare dette sammen. Men han ba om at alle dem som de nye reglene får følger for, får økonomisk støtte til å takle det.

---



Siste utgave

På forsiden nå