Norge

Tenåringer siktet i flere saker

Fire tenåringer er siktet etter knivstikking på Tjuvholmen. De samme tenåringene er siktet for ran av en 15 år gammel gutt.

To menn ble angrepet natt til lørdag 3. august. Det skjedde utenfor restauranten Bølgen & Moi på Tjuvholmen i Oslo. Begge mennene ble sendt til sykehus med skader.

Den ene av mennene ble knivstukket. Begge var fortsatt på sykehus mandag. Tilstanden deres er stabil. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Fire tenåringer er pågrepet i saken. Politiet mistenker at motivet for angrepet er mennenes seksuelle legning.

Tenåringene er siktet for grov kroppsskade. Politiet pågrep de fire kort tid etter angrepet. To av dem er 17 år. De to andre er 14 og 15 år gamle. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De to eldste ble satt i varetekt i én uke lørdag.

Begge 17-åringene er fra før under etterforskning i flere saker. De skal blant annet ha begått flere ran og handlinger med vold fra midten av april og fram til nå.

– Dette er en svært alvorlig sak. Politiet etterforsker saken med høy prioritet. Det sier Marie Steen Habberstad i pressemeldingen. Hun er politiadvokat.

De fire tenåringene er også siktet for ran av en 15 år gammel gutt. Det sier Habberstad til NTB. Ranet skjedde ved Paleet i Oslo 30. juli.

Gutten skal ha blitt slått i ansiktet under ranet. En av ranerne skal også ha truet ham med kniv.

15-åringen var i Oslo i forbindelse med Norway Cup. Han sa selv at han var fysisk uskadd. Han ble likevel sendt til legevakt med ambulanse.

Flere av de siktede hadde før lørdag fått forbud mot å være i Oslo sentrum.

Det har blitt mer kriminalitet den siste tiden. Det gjelder både i gjenger, blant unge og kriminalitet basert på hat.

– Dette er helt uakseptabelt. Slik skal vi ikke ha det her til lands. Folk skal være trygge i Norge. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre til VG.