Norge

Trøbbel etter styrtregn i Telemark

Kommunen vil bestemme om skoler og barnehager skal holde stengt i løpet av morgenen

Regnet har høljet ned i Telemark natt til onsdag. Det har ført til mange stengte veier i Telemark.

Rundt 30 personer har reist fra Beverøya camping i Bø. Det sier politiet til nyhetsbyrået NTB. Et bolighus er også evakuert.

– Det ser ut til å gå greit. Men store mengder regner har ført til mange oppdrag i natt. Mange må være på jobb, sier Per Eftang.

Han jobber i Sørøst politidistrikt. Det finnes et senter for de som må reise fra hjemmene sine og campingplassen. Det heter Evakuert- og Pårørendesenter (EPS). Det ligger på Gullbring i Bø. 36 personer var der onsdag morgen.

E134 er stengt rett nord for Notodden. Årsaken er flom. Riksvei 36 er stengt ved Gvarv og ved Kåsamoen. Dessuten er Hørtevegen i Gvarv stengt. Vy kjører taxi for tog på strekningen mellom Nordagutu og Notodden.

– Det ser ut til at Midt-Telemark og Notodden er hardest rammet så langt. I tillegg er et område i Drangedal uten strøm, sier Eftang.

Ingen skal være skadd. Meteorologen sendte ut oransje farevarsel for deler av Østlandet på tirsdag. Regnet gjør at små og store elver fylles opp. Det kan føre til oversvømmelser og andre skader.

Flere kjellere i boliger på Notodden tar inn vann. Det skriver avisa Telen. I tillegg står gater og veier under vann. Ett hus er evakuert.

– Det er store ødeleggelser, sier Paul Andre Carlsen ved Notodden politistasjon.

Kommunen vil bestemme om skoler og barnehager skal holde stengt i løpet av morgenen. Bø i Telemark hadde også kraftig regn i juli.