Norge

Ruter advarer om forsinkelser

Rundt 100 000 mennesker ventes innom Oslo sentrum lørdag. Årsaken er løpet Oslo Maraton. Det kan føre til forsinkelser i trafikken, sier Ruter.

Over 23.000 skal løpe i Oslo Maraton lørdag. Løpet starter på Rådhusplassen, og strekker seg gjennom flere av Oslos mest populære gater.

Løperne skal blant annet innom Karl Johans gate, Prinsens gate og Grensen.

Edwin Ingebrigtsen er løpsleder i Oslo Maraton. De forventer rundt 100 000 mennesker ved og rundt Rådhusplassen.

Løpet påvirker trafikken i hovedstaden. Oslo Maraton har informert de som blir berørt av løpet så godt de kan. Ingebrigtsen råder folk til å gjøre seg kjent med avvikene og la bilen stå hvis de kan.

Løpet påvirker seks trikkelinjer. Tolv linjer med bybussen får omkjøring. Det samme gjelder to regionbusser. Endringene starter klokken 5 lørdag morgen. Linjene skal gå som normalt etter klokken 22 lørdag kveld.

Ruter minner om at det kan bli forsinkelser på enkelte linjer.

– Det kommer til å være masse folk i byen. Det kommer til å ha en påvirkning. Det sier Øystein Dahl Johansen til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i Ruter.

Han råder folk som kan til å ta T-banen. Alle linjer på T-banen vil gå som normalt. Folk bør også beregne ekstra tid på reiser og holde seg oppdatert i Ruter-appen. Der vil det stå hvilke endringer som gjelder.