Norge

Vil se på saken til Menendez-brødrene på nytt

Brødrene Erik og Lyle Menendez ble dømt for drapene på foreldrene sine i 1989. Nå vil distriktsadvokaten i Los Angeles se på saken deres på nytt.

Brødrene Erik og Lyle Menendez drepte foreldrene sine i 1989. Brødrene tilsto drapene. De ble dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse.

Saken om Menendez-brødrene har fått mye oppmerksomhet i det siste. Netflix har laget en TV-serie om dem. Serien hadde hele 12,3 millioner visninger helgen da den ble sluppet.

Nå har nye opplysninger og beviser kommet fram i saken. Opplysningene handler om at brødrene ble seksuelt misbrukt av sin far. Misbruket skjedde da de var barn.

Moren skal ha visst om misbruket, men grep aldri inn.

George Gascon er distriktsadvokat i Los Angeles i USA. Han vil se på saken til brødrene igjen.

Gascon anbefaler at straffen til brødrene blir redusert. Han vil at de skal få mulighet til prøveløslatelse i løpet av få måneder.

Brødrene kan dømmes til 50 år til livstid i fengsel dersom saken tas opp igjen. Det er en mildere straff enn den de har nå.

Gascon la fram anbefalingen torsdag. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt av en dommer. Gascon sier at brødrene har rett på prøveløslatelse på grunn av deres unge alder da drapene skjedde.

Menendez-brødrene var 18 og 21 år da drapene skjedde. De har sittet i fengsel i 34 år.