Sport

Norge overlegen før VM-drama

Håndball-jentene møter Romania i semifinalen i VM fredag kveld. Hvis de taper, blir det for første gang på 15 år.

De norske håndball-jentene er helt overlegen mot Romania hvis vi skal dømme etter mesterskap de siste årene. Fredag klokka 20.40 ser du semifinalen i verdens-mesterskapet (VM) på kanalen TV2.

Forrige gang rumenerne vant over Norge i mesterskap var for 15 år siden. Det skjedde da de spilte hjemmekamp i europa-mesterskape (EM). Da hadde også Norge et svekket lag.

Men Norges landslags-sjef Thorir Hergeirsson er forsiktig når han tipper på Norges sjanser i kampen:

– 50-50, sier han.

– Vi møter et meget bra rumensk lag. Norge møter kanskje den tøffeste semifinale-motstanderen på lang tid, mener Hergeirsson.

Slik gikk de siste møtene mellom lagene:

2015 VM: Norge 26 - Romania 22

2014 EM: Norge 27 - Romania 19

2009 VM: Norge 25 - Romania 24

2008 EM: Norge 37 - Romania 31

2008 OL: Norge 24 - Romania 23

2003 VM: Norge 29 - Romania 21

2000 EM: Norge 22 - Romania 26

– Jeg vet ikke hvor mange ganger Norge har slått Romania, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg lever nå, sier Romanias trener Tomas Ryde.

Svensken overtok trenerjobben i sommer. Han har skapt et bedre lag, mener Norges keeper-trener Mats Olsson. Han kjenner Ryde svært godt.

– Jeg tror Romania er bedre fysisk rustet, men ikke minst mentalt, sier Olsson.

Han mener laget led under den tidligere treneren. Han forteller at han så spillere på benken som gjorde gester bak ryggen på ham.

– I dette VM-et har de ikke hatt en trener som skjeller dem ut for hver feil og fortalt dem hvor elendige de er. Nå har de en trener som er en lagbygger, sier Olsson.

Norge har god statistikk også på en annen måte: Landslaget har vunnet fire av de seks siste mesterskapene de har vært med i. Det gjelder VM, EM og De olympiske leker (OL).

Nederland og Polen spiller den andre semifinalen. Den starter klokka 18.

LES MER HER: Dramatisk VM-kamp