Sport

Casper Ruud setter nye rekorder

19 år gamle Casper Ruud fortsetter å imponere. Tennis-spilleren vant i viktig turnering.

– Det er den feteste seieren jeg har hatt, sa tennis-spiller Casper Ruud til nyhetsbyrået NTB.

Mandag vant han over Quentin Halys i Australian Open. Kampen varte i 4 timer og 16 minutt.

Ruud gikk dermed videre til 2. runde i Grand Slam-turneringen. Det er 17 år siden en nordmann spilte i en Grand Slam-turnering.

Onsdag spiller han mot Diego Schwartzman. Argentineren er ranket som nummer 26 i verden.

– Jeg tenker jo at jeg skal slå ham. Selv om Schwartzman er topp 30, er han ikke en skikkelig toppstjerne, det må jeg si. Men han har vært i god form, og han hadde sin beste sesong i fjor, sier Ruud.

Klar Tale intervjuet Casper Ruud våren 2016. Da var han 17 år gammel.

Les saken under:

Casper Ruud gjør alt for å bli best. I 2014 ble han den yngste spilleren som noen gang har vunnet norges-mesterskapet (NM) i tennis. Bare ett år senere ble han verdens beste tennisspiller i juniorklassen.

– Det var et stort høydepunkt. Alle ønsker å bli best. Det var veldig gøy å få tittelen, sier Ruud til Klar Tale.

Ruud er fra Snarøya i Bærum i Akershus. Han spiller for Snarøya Tennisklubb. Målet er å bli verdens beste på herrenivå. Hver uke trener han mellom 25 og 30 timer.

Halve året bor han i Spania. Mye av vinteren tilbringes i Florida i USA. I tillegg har han rundt 260 reisedager i året.
– Jeg liker å være proff. Jeg liker å leve slik og reise rundt. Jeg får spille tennis og se mange nye steder, sier han.

Gutter kan spille i herreserien fra de er 17 år gamle. Allerede nå gjør Ruud det veldig bra i herreklassen. I februar vant han Futures-turneringen i Spania. I mars imponerte han i USA. Da vant han mot flere viktige spillere.

Unge spillere kan også konkurrere på juniornivå fram til de er 18 år. Men Ruud vil spille bare noen få turneringer i år som junior. For eksempel de viktige Grand Slam-turneringene. Årsaken er at han føler seg ferdig med dette nivået. Han vil heller satse på å gjøre det bra i herreklassen.

– Det føles bra å spille i herreklassen. Der vet ikke så mange hvem jeg er. Det er mindre press på meg om å gjøre det bra. Da kan jeg heller overraske positivt. Og det har jeg klart flere ganger, sier talentet.

Ruud drømmer om å bli så god at han får spille mot Rafael Nadal. Men det må skje før 29-åringen slutter med tennis. Den spanske stjernen er et av forbildene hans. Et annet forbilde er Novak Djocovic fra Serbia.

Casper Ruud som 17-åring

Interessen for tennis har 17-åringen arvet. Han er ikke den første Ruud som har gjort det bra i tennis. Faren til Casper heter Christian Ruud. Også han var en kjent tennisspiller på 1990-tallet. Men Casper håper at han klarer å bli enda bedre enn faren sin.

BEST: Casper Ruud 17 år gammel. Da ble han rangert som Norges beste tennis-spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix