Sport

Helsa stopper Østberg fra å gå skirenn

Hun skulle så gjerne konkurrert på ski. Men Ingvild Flugstad Østberg må foreløpig vente. Hun har problemer med helsa.

– Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Årsaken er helsa, sa Ingvild Flugstad Østberg torsdag. Skiløperen fortalte nyheten på en pressekonferanse torsdag. Da var de norske skiløperne samlet på Beitostølen.

Østberg var tydelig berørt av det hun fortalte.

Hun forklarte at hun er frisk og uten skader. Men at kroppen hennes trenger hvile. Det er for at den skal få nok overskudd.

Østberg kan ikke gå rennene på Beitostølen denne helgen. Hun blir heller ikke med til Ruka i Finland. Der er åpningen av verdenscupen i langrenn neste helg.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig å ikke skulle gå skirenn. Starten av sesongen må gå uten meg, sa hun.

Lege Øystein Andersen passer på skiløperne.

– Hun er ikke syk, og hun trener. Men utøverne belaster kroppen ekstremt mye. Dette er en sammensatt situasjon, sa Andersen.

Han vil ikke si i detalj hva som er problemet. Legen sa at vi skal ha respekt for at Østberg vil holde noe privat. Men han sa at det ikke var snakk om en spiseforstyrrelse.

Det er ikke klart når Østberg kan gå skirenn igjen.

– Jeg elsker å holde på med langrenn. Så dette går litt inn på meg, sa hun.

Østberg sa også at hun har følte seg bra og vært i ganske bra slag.

Fredag er det sprint på Beitostølen. Lørdag og søndag skal langrennsløperne gå lenger. I Ruka konkurrerer de på 10 kilometer. Da kan Østberg miste viktige poeng i verdenscupen.

Østberg vant verdenscupen i langrenn sammenlagt forrige sesong. Hun vant fem medaljer i verdens-mesterskapet (VM) på ski. Hun vant tre sølv og to bronse. Det har bare tre kvinne klart før henne. Østberg vant også konkurransen Tour de Ski.