Verden

Minst 68 døde etter flystyrt i Nepal

Et fly styrtet og tok fyr da det traff bakken i Nepal. Ingen om bord overlevde.

Et fly styrtet i Nepal søndag. 72 personer var om bord, opplyser flyselskapet Yeti Airlines. Flyturen i Nepal skulle bare ta 27 minutter. Men flyet styrtet mens det var i ferd med å lande. Flyet skulle lande på den nye flyplassen i byen Pokhara.

Flyet tok fyr da det traff bakken. Flere hundre redningsfolk ble sendt ut for å slukke brannen. Det er uklart hva som førte til ulykken.

Redningsfolk hjalp til å søke etter overlevende eller døde. Bushi Tiwari hjalp til.

– Flammene var så varme at vi ikke kunne nærme oss vraket. Jeg hørte en mann som ropte om hjelp. Men vi kunne ikke hjelpe ham, på grunn av flammene og røyken, sier Tiwari.

Minst 68 personer ble funnet døde. Det bekreftet landets luftfarts-myndigheter etter flere timers arbeid, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er ikke lenger håp om å finne overlevende, sier myndighetene mandag.

53 av de om bord i flyet var fra Nepal. Fem var fra India, fire fra Russland og to fra Sør-Korea. Det viser listen over passasjerer. I tillegg var det én passasjer fra hvert av disse landene: Australia, Argentina, Irland og Frankrike. Det opplyser talsmann Sudarshan Bartaula.

Utenriks-departementet (UD) undersøker om det var noen norske borgere om bord.

– Ingenting tyder på at norske borgere var om bord i flyet så langt, sier Ragnhild Håland Simenstad. Hun er kommunikasjons-rådgiver hos UD.

Nepalsk flyindustri har lenge slitt med dårlig sikkerhet. Blant annet på grunn av dårlig opplæring og vedlikehold av flyene. EU har forbud mot flyginger fra nepalske flyselskaper i sitt luftrom.