Verden

Storbyferie et steinkast unna

Vil du på byferie i sommer? Da trenger du ikke å reise så langt.

God mat, parker og museer. Kanskje tivoli eller dyrehage for barna? Hva mer trenger du på en byferie?

Vil du på storbyferie i sommer trenger du ikke å reise langt. Gøteborg har det meste du trenger. For mange nordmenn er det også kort reisevei.

Gøteborg er en by på størrelse med Oslo. Bor du på Østlandet kan du reise billig med buss. Både Vy og Flixbus har mange avganger til den svenske byen.

Gøteborg har noe å by på for de fleste. Og Sverige er rimeligere å reise i enn Norge. Det viser Forex reiseindeks. Dette er også vår erfaring. Eksempelvis er kollektivtransport og mat rimeligere. Det er også lett å komme seg rundt i byen med trikk eller buss. Byen har et veldig godt kollektivtilbud.

Lurer du på om Gøteborg er verdt et besøk? Her har vi samlet noen tips til deg som vurderer å ta turen i sommer.

Glad i parker og planter? Ta deg en tur til byens botaniske hage. Her kan du nyte synet av vakre planter og blomster. Faktisk finner du over 20 000 forskjellige planter her. Kanskje får du inspirasjon til din egen hage?

Bilde av planter på botanisk hage i Gøteborg.

Vil du holde deg mer sentralt? Midt i sentrum finner du parken til Trädgårdsforeningen. Det er en hyggelig park å rusle rundt i. De har også Gøteborgs palmehus. Her vokser det blant annet tropiske planter. Det koster ingenting å komme inn.

Mange reiser til Sverige for å handle mat på grensa. I Gøteborg kan det være lurt å stikke innom Stora Saluhallen. Markedshallen er fra slutten av 1800-tallet. Her kan du kjøpe ost, kjøtt og andre delikatesser. Du kan også spise på et av spisestedene. Og det er langt hyggeligere her enn på et vanlig, svensk supermarked.

Generelt er mat billigere i Sverige, også på restaurant. Og Gøteborg har et godt utvalg restauranter å velge mellom.

Bilde av markedshallen Stora Saluhallen i Gøteborg.

I Gøteborg er det mange museer. Og det fins noe for enhver smak.

Hva med vitenskapsmuseet Universeum? Eller kanskje museet for verdenskultur? På det siste kan du i sommer se en utstilling om spill fra hele verden. Du finner alt fra 4000 år gamle brettspill, til dagens gamingspill.

Drar du til Gøteborg og liker litt adrenalin? Eller har barn som liker tivoli? Da kommer du ikke utenom Liseberg.

Fornøyelsesparken ligger sentralt i Gøteborg. Her er det mange attraksjoner å velge mellom. Foretrekker du å passe på tingene mens resten av familien kjører karusell? Da kan du betale for bare entré til parken til en lavere pris.

Bilde av fornøyelsesparken Liseberg og berg-og-dalbanen Helix.



Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå