Verden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

Joe Biden holdt sin første tale etter han trakk seg fra valgkampen. Han nevnte ikke Donald Trump med navn. Trump på sin side sparte ikke på kruttet.

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe Biden

Han holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA. Men han stiller ikke til gjenvalg. Det demokratiske partiet må velge en ny kandidat til å utfordre Donald Trump. Biden snakket om hvorfor han anbefaler Kamala Harris. Hun er visepresident nå.

– Hun er erfaren, hun er tøff, hun er dyktig. Hun har vært en utrolig partner for meg og en leder for landet vårt. Nå er valget opp til dere, det amerikanske folket.

Kamala Harris er sikret nok støtte. Partiet skal ha landsmøte i slutten av august. Da skal de bestemme hvem som skal ta over. Biden sa at han vil ha fokus på jobben som president. Det er seks månedene igjen av perioden.

Donald Trump holdt tale onsdag kveld. Han holdt talen i byen Charlotte i North Carolina. Det blir kalt for en vippestat. Valget kan gå begge veier.

– For tre dager siden slo vi offisielt den verste presidenten i vårt lands historie, sa Trump.

Det sa Trump om Biden. Så fikk Harris gjennomgå. Trump ga henne ga henne skylden for å ha sluppet 20 millioner ulovlige innvandrere inn over grensa.

– Alt Kamala rører, blir en katastrofe, sa Trump.

Videre sa at Harris ønsker «abort i åttende eller niende måned av svangerskapet». Ha sa også at hun ønsker abort «helt fram til fødselen og til og med etter fødselen, en henrettelse av en baby».