Verden

Nasjonalforsamlingen i Bangladesh er oppløst

Statsministeren flyktet mandag. Så tok hæren kontroll over landet. Nå er nasjonalforsamlingen i Bangladesh oppløst.

Studenter har protestert i Bangladesh siden juli. Arbeidsledighet og diskriminering er årsaken.

Demonstrasjonene har vært voldelige. Politi og militære har blitt satt inn. Over 400 mennesker har blitt drept. 109 ble drept mandag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nå varsler forbundet til politiet streik. Årsaken er volden. Flere politifolk er blant de drepte. Politiet i Bangladesh har gjort som myndighetene sa. Men nå er de utrygge, ifølge forbundet. De vil derfor streike til det er trygt nok på jobb.

– Vi ber om unnskyldning for det politiet har gjort mot uskyldige studenter, sier forbundet.

Sheikh Hasina har vært statsminister i Bangladesh i mange år. Hun flyktet til Indias hovedstad New Dehli mandag.

Grupper som jobber med menneskerettigheter, har anklaget Hasina for flere ting. De mener hun har beholdt makten i landet ved hjelp av vold. Det inkluderer drap på aktivister og fengsling av politikere som er uenig med henne.

Nasjonalforsamlingen i landet ble oppløst tirsdag. Det opplyser landets presidentkontor. Militæret har nå tatt kontrollen i landet. De skal danne en midlertidig regjering, ifølge Waker-Uz-Zaman. Han er forsvarssjef.

Demonstrantene har bedt Mohammed Yunus om å hjelpe en ny regjering. Yunus er tidligere fredsprisvinner. Demonstrantene mener Yunus bør bli hovedrådgiver i den nye regjeringen.

Yunus sier han vil hjelpe den nye regjeringen.