Verden

Hva vil Harris gjøre dersom hun vinner valget?

Kamala Harris stilte i sitt første intervju som presidentkandidat torsdag. Der fortalte hun hva hun vil gjøre dersom hun vinner valget i USA.

USA skal velge ny president i høst. Kamala Harris er presidentkandidaten til Det demokratiske parti. Valget står mellom henne og tidligere president Donald Trump.

Harris ble intervjuet av kanalen CNN natt til fredag norsk tid. Tim Walz ble også intervjuet. Han er demokratenes visepresidentkandidat.

Det er første gang Harris har latt seg intervjue som presidentkandidat.

Dana Bash ledet programmet og spurte hva Harris vil gjøre på sin første dag i Det hvite hus.

Harris startet med å prate om amerikaneres lommebok. Dette er spørsmål mange bryr seg om. Mange har fått dårligere råd mens Joe Biden har vært president.

– En av mine største prioriteringer er å gjøre det vi kan for å styrke middelklassen, sa Harris.

Harris snakket også om innvandring. Mange kommer ulovlig til USA over grensa fra Mexico.

– Vi har lover som må følges, som tar tak i mennesker som krysser grensa vår ulovlig. Det må være konsekvenser, sa Harris.

Det demokratiske parti er uenig i spørsmål om støtte til Israel. USA forsyner Israel med våpen. Harris sa at hun støtter et sterkt Israel. Men det er viktig å få på plass en avtale om våpenhvile og utveksling av gisler.

– Israel har rett til å forsvare seg. Hvordan landet gjør det, har noe å si. Altfor mange uskyldige palestinere har blitt drept. Vi er nødt til å få landet en avtale, sa hun.

Hun vil også jobbe for en løsning med to stater. Det kan gi sikkerhet for både israelere og palestinere.

Harris og Tim Walz diskuterte også hvordan en ny regjering skal jobbe. De pratet om å ha med en fra Det republikanske parti. Harris sa at hun ønsker innspill fra noen med andre synspunkter.

– Det er viktig å ha folk med forskjellige synspunkter rundt bordet når noen av de viktigste avgjørelsene tas. Jeg tror det ville vært godt for det amerikanske folk å ha et medlem som er republikaner.