Verden

Storstreik i gang i Israel

Presset mot regjeringen øker etter at seks israelske gisler ble funnet døde.

Storstreiken er i gang i Israel. Fagorganisasjonen Histadrut oppfordrer folk til å streike. De har rundt 800 000 medlemmer.

Årsaken er at seks israelske gisler ble funnet døde. De ble funnet i en tunnel under byen Rafah. Det ligger sør på Gazastripen.

Rundt 500 000 mennesker demonstrerte i Israel søndag. Demonstranter fylte gatene i Jerusalem og Tel Aviv. De krever at den israelske regjeringen lager en avtale om våpenhvile med Hamas. Folk ønsker at resten av gislene blir sluppet fri.

Mange skylder på statsminister Benjamin Netanyahu og regjeringen hans. De mener de ikke har jobbet godt nok for å få til en avtale med Hamas.

Hamas tok 251 gisler til fange under angrepet mot Israel 7. oktober. 97 av dem skal fortsatt være fanger i Gaza.

Nå ønsker Histadrut at folk blir med på en generalstreik. Det kan gå utover Israels økonomi. Folk i organisasjonen jobber med alt fra helse til bank. Streiken fører til at flere tjenester i Tel Aviv stenger.

Flyplassen i Tel Aviv har stengt trafikken mellom klokka 8 og klokka 10. Det er ventet at demonstranter vil sperre flere større veier. Det skriver avisa The Times of Israel.