Verden

Sier innvandrere tar med dårlige gener til USA

Donald Trump har snakket mye om innvandrere den siste tiden.

Valgkampen er i full gang i USA. 5. november er valgdagen. Donald Trump er kandidat til å bli president. Han har snakket mye om innvandrere den siste tiden.

Trump har blant annet hevdet at innvandrere tar med dårlige gener til landet.

Trump kritiserte Kamala Harris i et intervju på radio. Harris er den andre kandidaten til å bli president. Trump sa i intervjuet at 13 000 innvandrere er dømt for drap. Likevel sitter de ikke i varetekt.

– De bor nå lykkelig i USA, sa Trump til programlederen Hugh Hewitt.

Trump hadde misforstått tall fra ICE. Det er USAs myndighet for immigrasjon. Tallene var for flere tiår, inkludert da Trump selv var president.

– Jeg tror det ligger i genene til folk som dreper. Vi har mange dårlige gener i landet vårt akkurat nå. 425 000 mennesker har kommet til landet vårt, som ikke burde vært her og som er kriminelle, sa Trump.

Trump har brukt mye av valgkampen på å snakke om innvandrere. Slik som Haitiere i Springfield. Trump anklaget dem for å spise folk sine kjæledyr.

– De spiser hunder og katter, sa Trump.

Trump sa at innvandrere «tar over byer» og spiser kjæledyr. Det gjorde han i en debatt med Kamala Harris. Springfield ligger i Ohio i USA. Politiet i byen måtte skjerpe sikkerheten. De fikk trusler.

Selv har Trump vært gift tre ganger. Han har fire barn med to kvinner som ikke er født i USA. Avdøde Ivana Trump er fra Tsjekkia. Hans nåværende kone Melania Trump er fra Slovenia. Han har også én datter med sin tidligere amerikanske kone Marla Maples.