Verden

Harde kamper i Nord-Gaza

Hundrevis av palestinere er drept i angrepene nord på Gaza.

Harde kamper raser mellom israelske styrker og Hamas. Kampene skjer i gatene i Jabalia nord i Gaza. Området har blitt skutt mot i over en uke. Israel angriper både fra luften og bakken.

Israelske styrker har omringet leiren i Jabalia. Det er den største av i alt åtte leirer på Gazastripen. Folk sitter fast i hjemmene sine mens kamper raser utenfor. Det skal heller ikke være mulig å få døde og skadde ut av området.

– Vi vet ikke hvem som ble drept, og hvem som fortsatt lever, sier Ada al-Diqis til nyhetsbyrået AP.

Han ville ut av området tirsdag morgen. Han og familien ble skutt på av militæret.

Den israelske hæren har også sendt stridsvogner inn i byene Beit Lahiya og Beit Hanoun. Byene ligger i samme område.

Minst 11 mennesker ble drept i israelske angrep på mandag. Det skjedde Al-Falouja i Jabalia, ifølge palestinske helsemyndigheter. Dagen før ble minst ti mennesker drept mens de sto i en matkø.

– Vi er blitt angrepet fra luften og bakken i en uke uten stans. De vil at vi skal dra. De vil straffe oss for at vi nekter å forlate hjemmene våre, sier Marwa.

Hun er en 26 år gammel kvinne som er nord i Gaza med familien sin.

Israel har sagt at målet deres er å nedkjempe Hamas i området. Militæret har gitt folk i området beskjed om å reise. Det samme gjelder tre sykehus i området. Men de på sykehuset er bestemt på å fortsette arbeidet.

Rundt halvparten av de på Gazastripen bor til vanlig nord på Gaza. Men mange flyktet sørover for rundt et år siden. Rundt 400 000 mennesker er blitt igjen, ifølge FN.

Israel har kuttet forbindelsen mellom Nord-Gaza og resten av det palestinske området. Det sa FNs høykommissær for menneskerettigheter på mandag.